لوگو دلوان

طراحی گرافیک سایت چیست؟

طراحی-گرافیک-سایت
زمان مطالعه: 6 دقیقه

طراحی گرافیک سایت، یکی از پرکاربردترین کارها در طراحی گرافیک است. اولین چیزی که یک کاربر پس از ورود به سایت با آن مواجه می‌شود، گرافیک وب سایت شماست که باید باعث ایجاد علاقه‌ مندی و رغبت کاربر به جست ‌و جوی برند و نوع کسب ‌وکار شما ‌شود. در واقع گرافیگ آن باید به گونه‌ای انجام شود که علاوه بر مرتبط بودن با کسب و کار شما، فنی باشد و از نظر زیبایی شناختی حس خوبی را به کاربران منتقل کند.

طراحی گرافیکی وب سایت چیست؟

با پیشرفت در تکنولوژی این روزها اکثر مجموعه ها برای رونق بخشیدن به کسب و کار و ارائه‌ی خدمات خود به مخاطبان از طراحی گرافیگ سایت استفاده می‌کنند که معمولا توسط طراحان گرافیک آشنا به علوم کامپیوتر صورت می‌گیرد. این طراحان حین ایجاد یک وب سایت باید معیارهایی مانند: برآوردن نیازهای خاص کاربران، تایپوگرافی، تکنیک های صفحه آرایی و غیره را مد نظر خود قرار دهند که در ادامه محتوا به طور کامل به آن ها می‌پردازیم.

Website graphic design
طراحی گرافیکی وب سایت

 

کار اصلی یک طراح گرافیک:

هنر های بصری

شامل چیزهایی مانند عکاسی و تصویر برداری می شود.

 تایپوگرافی

هنر یا فرآیند تنظیم، ترتیب بندی و یا طراحی حروف می شود.

صفحه آرایی

تنظیم المنت های بصری در یک صفحه چاپ شده است.

 

گرافیک وب چیست؟

معمولاً از گرافیک برای توضیح ایده هایی استفاده می‌شود که با کلمات بیان نمی‌شوند. یک سایت خوب به دو مورد اساسی نیاز دارد:

  • برنامه نویسی خوب و معتبر
  • گرافیک بسیار خوب

 

وب سایت هایی که گرافیک وب ندارند، مورد توجه بازدیدکنندگان قرار نمی‌گیرند. در واقع گرافیک وب از طریق افزودن رنگ که باعث ایجاد جذابیت های بصری می‌شود به طراحان کمک می‌کند.هم چنین موفقیت های گرافیک وب به مکان موثر و کارآمد در وب سایت ها بستگی دارد. قرارگیری مناسب گرافیک ها کاربران نهایی را به سمت خود جلب می‌کند و باعث می‌شود وب سایت به خوبی شناخته شود. گرافیک ها برای وضوح تصویر، قدرت برند و سهولت استفاده برای رابط ها بسیار مهم هستند.

 

ابزار و برنامه های لازم

استفاده مناسب از ابزارهایی مانند:

  • Photoshop
  • Flash
  • Dream weaver
  • Fireworks
  • canva
بهترین سایت های طراحی لوگو رایگان
مطالعه بیشتر

ابزار های معرفی شده در طراحی و ایجاد گرافیک منحصر به فرد کمک می‌کند. گرافیک های حرفه‌ای خلاقیت طراح وب را نشان می‌دهد و کیفیت وب سایت را افزایش می‌دهد

تفاوت طراحی گرافیک و طراحی وب
مقایسه‌ی طراحی گرافیک و طراحی وب

 

تفاوت طراحی گرافیک و طراحی وب

 

طراحی گرافیک (Graphic Design) چیست؟

طراحان گرافیک هیچ برنامه نویسی نمی‌کنند و با گرافیک، تایپوگرافی ( تایپوگرافی باید براساس نوع سایت و رنگ پس زمینه انتخاب شود)، نمودار و تصاویر برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنند. طراحان گرافیک می‌توانند هم در پروژه های چاپی و هم در پروژه های دیجیتالی کار کنند. برخلاف طراحی وب، طراحی گرافیک فقط مربوط به ایجاد گرافیک برای استفاده در وب سایت ها می باشد.

 

طراحی وب (Web Design) چیست؟

طراحی سایت دقیقاً مانند طراحی گرافیک است ولی فقط مربوط به وب سایت ها است  نه چاپی. طراحان وب مسئول ایجاد وب سایت هایی هستند که خوب به نظر می‌رسند و سریع بارگذاری می شوند.طراحان وب با محدودیت های خاصی روبرو هستند که طراحان گرافیک آن را ندارند. آن ها باید مواردی مانند اندازه پرونده، وضوح تصویر و غیره را در نظر بگیرند.

آن ها باید دانش خوبی درباره‌ی برنامه نویسی داشته باشند که بتوانند طرح های خود را گرفته و به یک وب سایت فعال تبدیل کنند. هم چنین باید در موردHTML ،CSS  و زبان های برنامه نویسی دیگر مانندJavaScript ،PHP  و … داشته باشند.

دانستن این تفاوت ها برای استخدام مهم است. طراحی گرافیک بیشتر بر مهارت های هنری متمرکز است و طراحی وب بر برنامه نویسی و دانش وب تأکید دارد. هرچند در هر دو زمینه کاملاً هم پوشانی وجود دارد.

نکات و معیارهای لازم در طراحی گرافیک سایت

اساسی ترین شرط طراحی موفق یک وب سایت، رفع نیاز مشتری است که وب سایت مورد نظر باید دقیقا مطابق نیاز مشتری تهیه شود. هم چنین طراح می‌تواند به مشتری پیشنهاداتی جهت بهبود طراحی وب سایت ارائه کند اما در نهایت تصمیم با مشتری است. در این راستا موارد دیگری نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند مانند:

انتخاب زبان

یک طراح گرافیک سایت می‌تواند امکانات ویژه‌ای به سایت شما اضافه کند. یکی از این امکانات چند زبانه شدن وب سایت است. با استفاده از این امکان، می‌تواند محصول خود را به راحتی به سراسر دنیا معرفی کند.

ایده هایی برای طراحی سایت شرکتی
مطالعه بیشتر

به این صورت که مخاطب روی آیکون زبان مورد نظر خود کلیک می‌کند سپس محتویات سایت به صورت پیشفرض به زبان مورد نظر کاربر ترجمه خواهد شد.

 

امکان عضویت

فروشگاه های آنلاین، سایت های بانکی، سایت های آموزشی و پژوهشی معمولا جزو سایت هایی هستند که نیاز به عضویت کاربر دارند. بنابراین اگر ارائه خدمات شما به گونه‌ای است که به عضویت کاربر در سایت نیاز دارید، بهتر است حتما این امکان را به سایت خود اضافه کنید.

رنگ ها
نقش رنگ ها

رنگ ها

ترکیب رنگ ها از جنبه های بسیار مهم طراحی وب است. هر رنگی زبان خاص خود را دارد. بدون رنگ، صفحات وب کسل کننده و غیر جذاب به نظر می‌رسند. در حالی که استفاده از صفحات وب با طرح رنگ متعادل می‌تواند برای کاربران جذاب، پویا و دعوت کننده به کاری به نظر برسد.

 

رنگ های تضاد

استفاده از رنگ های متضاد بین متن و پس زمینه بسیار مهم است. بنابراین استفاده از کنتراست رنگی مرتبط ضروری است و باید با توجه به ماهیت وب سایت و گرافیک، از آن ها استفاده شده باشد. استفاده مناسب از کنتراست رنگ، ظاهری جذاب به وب سایت ها می‌دهد.

 

خوانایی و اندازه فونت

یکی از نقش های ضروری سایت خوانایی و اندازه فونت آن است. با استفاده از خطوط زیر، پررنگ و مورب می‌توان بر موارد مهم در متن تأکید کرد اما از آن‌ ها در مواقع ضروری و کم استفاده کنید.

یک طراحی مناسب حتماً باید از یک استاندارد مناسب برای اندازه فونت برخوردار باشد. در غیر این صورت مخاطبان هدف جذب نخواهند شد. هم چنین هیچ کسی طراحی‌ های ناخوانا با استفاده از فونت ‌های عجیب و غریب به‌خصوص اگر از فونت های دست ‌نویس استفاده کرده باشد را دوست ندارد.

آرشیو مطالب

یکی از جذاب ترین نکات حین طراحی گرافیک سایت، قابلیت آرشیو مطالب گذشته است. با این روش مخاطب می‌تواند با یادآوری تاریخ یا موضوع مورد نظر خود به راحتی آن را در سایت پیدا کند. در حال حاضر اکثر سایت ها از قابلیت آرشیو برخوردار هستند.

آپتایم سرور چیست؟ معرفی ابزار کاربردی بررسی آپتایم
مطالعه بیشتر

استفاده از متن موثر و HTML

پیش نیاز ورود به دنیای طراحی وب یک زبان بسیار ساده است و پیش نیاز ورود به دنیای طراحی وب می‌باشد. زبان HTML هیچ ظاهری ندارد و به کمک مکمل خود یعنی CSS ظاهر می‌شود و شکل می‌گیرد.

متن ها در وب از المان های گرافیکی موثرتر است. در محیط های وب، متن نقاط قوت بسیار زیادی دارد. در بسیاری از موقعیت ها استفاده از متن نتایج بهتری نسبت به گرافیک ارائه می‌دهد.

سایت
نقش نوع سایت

 

نوع سایت

یکی از مهم ترین معیارها در طراحی گرافیک نوع سایت است. وب سایت ها از نظر گرافیکی به دو دسته استاتیک و داینامیک تقسیم بندی می‌شوند. وب سایت های استاتیک به صورت ایستا و تک صفحه‌‌ای هستند معمولا به وسیله کد های HTML و CSS نوشته می‌شوند و باید دانش کافی درباره‌ی برنامه نویسی و زبان HTML داشته باشید. هم چنین از سادگی بیشتری برخوردار هستند و برای مجموعه های تازه کار و معمولی طراحی می‌شوند.

اما وب سایت های داینامیک دارای صفحات، برگه و نوشته ‌های فراوانی است و می‌توان بین صفحات سایت رفت و آمد کرد. وب سایت داینامیک دارای یک پنل مدیریتی است و برای ایجاد تغییرات نیاز نیست که به کد نویسی آشنایی داشته باشید. در واقع از طریق همان پنل می‌توانید تغییرات خود را اعمال کنید. داینامیک ساختار پیچیده تر و زیباتری دارند و برای مجموعه های معتبر و بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تراز

متن ها باید واضح برسند و به راحتی قابل مشاهده باشند. برخی اوقات این کار توسط ترازها صورت می‌گیرد. برای سایت های فارسی زبان، خواندن متن از راست راحت تر از خواندن آن ها از چپ است. بنابراین، هنگام طراحی وب، پیشنهاد می‌‌شود از استاندارد همترازی وب پیروی کنید.

 

 سخن آخر

درباره‌ی طراحی گرافیک صحبت کردیم. هم چنین اشاره کردیم طراحی گرافیک با طراحی وب متفاوت است. معیارهای اساسی طراحی گرافیک وب سایت را  بیان کردیم که در نظر نگرفتن هر کدام از موارد ذکر شده، تاثیر منفی ایی در سایت و طرح گرافیکی آن دارد.

مشاهده

سایر مقالات دلوان

اشتباهات رایج طراحی سایت

10 اشتباه رایج در طراحی وب‌سایت

زمان مطالعه: 7 دقیقه ساخت وب‌سایت همیشه چالش‌هایی به همراه دارد، حالا ممکن است خود شخص به‌ علت نوپا بودن کسب و کار دست به طراحی سایت خود بزند

معرفی صفحه ساز المنتور

معرفی افزونه المنتور + دانلود رایگان

زمان مطالعه: 4 دقیقه صفحه‌ساز المنتور از محبوب‌ترین صفحه‌سازهای وردپرس است که به‌راحت‌ترین شکل ممکن می‌توان به طراحی سایت وردپرسی پرداخت. خوبی این افزونه سهولت کار است و برای

چطور-پروژه-طراحی-سایت-بگیرم

چطور پروژه طراحی سایت بگیرم؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه حتما کلی طراح سایت دیده‌اید که ماهانه کلی پروژه طراحی سایت می‌گیرند و نان‌شان در روغن است؛ اصلا شاید همین جریان شما ر وسوسه کرد

>