لوگو دلوان

وب‌سایت استاتیک چیست؟

وبسایت استاتیک چیست
زمان مطالعه: 5 دقیقه

حالا که تصمیم به داشتن یا طراحی سایت گرفته‌اید باید فرق اساسی وبسایت‌ها را بدانید، در این مقاله ما هر چیزی را از کوچک تا بزرگ راجب وبسایت استاتیک بررسی می‌کنیم تا بدانیم اصلا وبسایت استاتیک چیست، به کار ما می‌آید یا نه؟ در این دسته‌بندی وب‌سایت‌ها به دو گروه داینامیک و استاتیک تقسیم می‌‍ شوند.
طراحی سایت استاتیک

سایت استاتیک چیست؟

سایت‌های استاتیک اولین سایت‌هایی هستند که طراحی شده‌اند؛ همین‌ها بودند که دلیل پیدایش سایت‌ها در دنیای اینترنت شدند.

سایت‌ ایستا یا همان استاتیک سایت‌هایی هستند که در مقایسه با وب‌سایت‌های داینامیک خیلی کمتر ویرایش می‌شوند و فقط برنامه‌نویسی که کاملا به اصول برنامه نویسی آشنا باشد می‌تواند آن را ادیت کند.وب‌سایت‌های ایستا ممکن است در طول چند سال به تعداد انگشت‌های دست هم ویرایش نشوند. اگر دوست دارید طراح سایت‌های استاتیک باشید باید کدنویسی بلد باشید.

برای طراحی این نوع سایت‌ها اطلاعات و تمامی محتواهایی که قرار است در سایت نمایش دهید جمع‌آوری می‌شود و بعد با استفاده از آن‌ها کار طراح شروع می‌شود. اما موضوع این است که اگر کوچکترین ویرایش یا تغییری نیاز باشد فقط طراح حرفه‌ای می‌تواند این‎‌کار را انجام دهد.

 

معمولا شرکت‌ها و کسب و کارهایی طرفدار این نوع وبسایت‌ها هستند که به ندرت ویرایشی در سایت خود ایجاد می‌کنند، مثلا یکبار در ماه.هزینه طراحی سایت ایستا و بهینه‌سازی آن کمتر از وب‌سایت‌های داینامیک است و تازه از نظر فنی هم راحت‌تر است. اما نمیتوانم بگویم این سایت مقرون به صرفه است چون به هرحال برای هر تغییری نیاز به متخصص دارد و صددرصد متخصص قرار نیست رایگان این کار را انجام دهد.

مورد دیگری که در مورد سایت استاتیک به شما می‌گویم این است که این روزها کسی خیلی طرفدارشان نیست، کارفرما دوست دار امکان ویرایش و آپدیت نامحدود محتوای سایت خود را داشته باشد و خب کیست که بتواند آن‌ها را سرزنش کند؟ سایت‌های ایستا بعد از گذشت دو الی سه سال نیاز به باز طراحی خواهند داشت.این را هم بگوییم که امکان تعامل با کاربر در سایت‌های استاتیک را ندارید، یعنی اگر پستی منتشر کنید و از کاربر بخواهید نظر خود را بگوید انگار با دیوار صحبت کرده‌اید، چون سایت‌های استاتیک این اجازه را به کاربر نمی‌دهند.

بهترین سایت های طراحی لوگو رایگان
مطالعه بیشتر

توضیح سایت استاتیک

سایت های استاتیک چطور طراحی می‌شود؟

سایت‌های استاتیک تنها شامل بخش کاربر هستند و طراحی راحتی دارند. این وبسایت‌ها از چند سند CSS ، HTML به ندرت چاشنی javascript  تشکیل شده‌اند و کلا ساختار ثابتی دارند و حتی پنل مدیریتی هم ندارند.امروز را نگاه نکنید که سایت‌ها دو بخش سرور و کلاینت دارند؛ در زمان وبسایت‌های اولیه از این خبرها نبود، برای راه‌اندازی سایت استاتیک تنها به طراحی بخش کاربری با استفاده از CSS و HTML نیاز داریم، البته ممکن است جاهایی هم به Javascript نیاز پیدا کنید.

این موضوع با تمام ضعف‌هایش یک قوتی به سایت‌های ایستا می‌دهد، سایت‌های استاتیک بخاطر همین که فقط بخش کاربری دارند و هیچ برنامه نویسی در بخش سرور آن انجام نشده امنیت بالایی دارند.

سازو کار طراحی وب‌سایت استاتیک

خرجش را سوا می‌کند!

صفحات وب در سایت‌های استاتیک جداگانه کدنویسی می‌شوند و جداگانه هم در هاست ذخیره می‌شوند.مثلا اگر سایت شما 5 صفحه داشته باشد شما نه تنها باید برای هر یک از این پنج صفحه جدا جدا کدنویسی کنید بلکه Header ،  Content ، Slide bar و Footer را برای هریک از صفحات به طور جداگانه طراحی و کدنویسی کنید.در حالی که در سایت‌های داینامیک عموما بخش هدر، فوتر و اسلاید بار یک‌بار بیشتر طراحی نمی‌شوند و فقط کانتنت هر صفحه بخش جداگانه‌ای دارد.

 

چرا سایت استاتیک طراحی کنم؟

  • از سرعت حرف بزنیم؟

اگر تجربه کاربری سریع برایتان مهم است خب باید بیشتر روی این دسته سایت‌ها فکر کنید، جز اینکه بالا بودن سرعت عملکرد سایت منجر بع کسب رتبه بهتر گوگل می‌شود، ارائه تجربه سریع به کاربران برتری کلیدی شما نسبت به رقبا است.

لایت اسپید چیست؟ (Light Speed)
مطالعه بیشتر

 

  • از کار کم زحمت حرف بزنیم؟

سایت‌های استاتیک کلا خیلی ساده پیش می‌روند و برخلاف هر سایت داینامیک، حتی وردپرسی که نیاز به افزونه‌ها متفاوت و آپدیت دارد با چند قالب و فریم‌ورک متفاوت کار را راه می‌اندازند.

 

  • از امنیت حرف بزنیم؟

کلا در این سایت‌ها در را به‌روی هکرها بسته‌اید، بخاطر اینکه پایگاه داده شما مستقل زا روابط وب است و نقاط ضعف انگشت شماری به هکرها بری ورود و نفوذ می‌دهد.

وابسته بودن سایت استاتیک

چرا سمت سایت‌های استاتیک نروم؟

  • بهینه سازی پر دردسر

اصلا فکرش را نکنید که کسی به جز افرادی که حداقل کدنویسی به همان دو زبان مورد نیاز را بلد باشند سمت ویرایش سایت بروند.

  • همیشه وابسته

من که یاد جوجه اردک می‌افتم که همیشه به دنبال مادر خود در حال دویدن است. سایت استاتیک بخاطر دلیل بالا همیشه نیاز به برنامه‌نویس دارد.

  • باد آورده را باد می‌برد

بخاطر سرعت بالای سایت نمره سئوی خیلی خوبی دارد اما خب چون خیلی به‌روز رسانی نمی‌شود و محتوای زیادی هم ندارد همانقدر زود هم رتبه گوگل  را از دست می‌دهد.

  • دست و پای شما را می‌بندد

این که تعداد صفحاتش محدود است کم بود، نداشتن پنل مدیریتی هم مزید بر علتش شد.

  • تعامل بی تعامل

اگر تعامل لازمه‌ی وب‌سایت شماست سایت‌های استاتیک را فراموش کنید، هر سایتی که از طرف کاربر CTA داشته باشد و تعاملی با کاربر در آن صورت بگیرد داینامیک است.

 

  • تفاوت وب سایت داینامیک و استاتیک

برای طراحی سایت داینامیک باید هزینه نسبتا زیادی پرداخت کنید اما بخاطر داشتن پنل مدیریتی و سیستم مدیریت محتوا ویرایش کم هزینه‌ای دارد در صورتی که سایت‌های استاتیک هزینه ساخت کم و ویرایش زیادی دارند.سایت‌های داینامیک زمان‌بر تر هستند اما بعد از اتمام کار زمان زیادی از شما نمی‌گیرند. صفحات وب‌سایت استاتیک موضوع ثابتی دارند ولی برعکس سایت‌های داینامیک مدام در حال تغییرند.

معرفی بهترین افزونه‌های افزایش سرعت وردپرس رایگان
مطالعه بیشتر

زبان کدنویسی داینامیک PHP و JAVAScript و… دز صورتی که سایت استاتیک عمدتا با HTML برنامه ریزی می‌شود.سرعت اجرای سایت‌های استاتیک خیلی بالاتر است زیرا صفحه‌های این سایت احتیاجی به درخواست سرور ندارند.در سایت‌های داینامیک برای داشتن صفحات جدید یا محتوای جدید کافیست در یک برنامه سرور به صورت مکانیکی این کار را انجام دهید اما در سایت‌های استاتیکباید یک صفحه جدید بسازید و آن را دانلود کنید.

صفحات سایت داینامیک با پسوند url به صورت asp ، php و  jsp نمایش داده می‌شوند و صفحات استاتیک url با پسند html هستند.

مقایسه سایت استاتیک و داینامیک

در آخر
سایت‌های استاتیک دردسر زیادی دارند اما اگر سایت شما جنبه کاتالوگ و معرفی دارد و قرار نیست زیاد ویرایش شود روش مناسبی برای طراحی سایت شماست. اما اگر قرار است در بازه‌های زمانی کوتاه مطالبی را اپلود کنید، سایت نیاز به صفحات متعدد دارد یا در زمان‌های کم ویرایش کنید بهتر است سراغ سایت داینامیک بروید. این نکته هم لازمه که بگم، الان چند سالی هست که دیگه کسی از سایت های استاتیک استفاده نمیکنه و دیگر کارایی گذشته را ندارد، فقط ما در این مقاله جهت آشنایی بیشتر شما این مقاله نوشته شده است.

مشاهده

سایر مقالات دلوان

اشتباهات رایج طراحی سایت

10 اشتباه رایج در طراحی وب‌سایت

زمان مطالعه: 7 دقیقه ساخت وب‌سایت همیشه چالش‌هایی به همراه دارد، حالا ممکن است خود شخص به‌ علت نوپا بودن کسب و کار دست به طراحی سایت خود بزند

معرفی صفحه ساز المنتور

معرفی افزونه المنتور + دانلود رایگان

زمان مطالعه: 4 دقیقه صفحه‌ساز المنتور از محبوب‌ترین صفحه‌سازهای وردپرس است که به‌راحت‌ترین شکل ممکن می‌توان به طراحی سایت وردپرسی پرداخت. خوبی این افزونه سهولت کار است و برای

چطور-پروژه-طراحی-سایت-بگیرم

چطور پروژه طراحی سایت بگیرم؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه حتما کلی طراح سایت دیده‌اید که ماهانه کلی پروژه طراحی سایت می‌گیرند و نان‌شان در روغن است؛ اصلا شاید همین جریان شما ر وسوسه کرد

>