لوگو دلوان

اینماد چیست؟ شرایط و مراحل دریافت نماد الکترونیکی

اینماد-چیست
زمان مطالعه: 6 دقیقه

درست از که داشتن سایتی کاربر پسند و مورد تایید گوگل منافع زیادی برای صاحبین کسب‌وکار دارد ولی موضوع این است که مواردی هست که برای جلب اعتماد کاربر نیاز است و بدون مواردی اصلا نمی‌توان برای مواردی مانند پرداخت و… به یک سایت اعتماد کرد؛ اصلا درواقع برای درخواست درگاه پرداخت نیاز به شرایطی است و یکی از این شرایط داشتن ای‌نماد (E-Namad) یا نماد اعتماد الکترونیکی است.

اینماد چیست؟

ای‌نماد یا نماد الکترونیکی از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک که زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران است برای سایت فروشگاه‌های اینترنتی در نظر گرفته شده و یکی از شروط اولیه آن داشتن فروش آنلاین از طریق سایت است. این نشانه منحصرا توسط مرکز توسعه‌ی تجارت الکترونیکی با هدف ساماندهی، احراز هویت و تایید صلاحیت فروشگاه‌ها صادر می‌شود.

ای‌نماد چیست؟

این مجوز پس از بررسی سایت، احراز هویت و صلاحیت مالک سایت (حقیقی یا حقوقی) برای یک بازه دوساله صادر می‌شود و باید هر دو سال در صدد تمدید آن برآمد. ستاره‌های ای‌نماد به‌معنای سطح اعتماد و کیفیت عملکرد وب‌سایت است، درنتیجه هرچه تعداد ستاره‌ها بالاتر درنتجه سطح اعتماد  و کیفیت عملکرد سایت نیز بالاتر است.

 

ای‌نماد برای کسب‌وکارهای فعال در شبکه‌ها اجتماعی هم صادر می‌شود؟

با گسترش کسب‌وکارها در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها درحال حاضر این مجوز به کسب‌وکارهای فعال در شبکه‌های اجتماعی نیز تعلق می‌گیرد و کلیه فعالان کسب‌وکارهای الکترونیکی فعال در شبکه‌های اجتماعی مجاز  می‌توانند با مراجعه به سایت enamad.ir و ایجاد حساب کاربری به ثبت نشانی خود در شبکه‌های اجتماعی اقدام نمایند. لازم به‌ذکراست که کسب‌وکارهای دارای ای‌نماد با قادرند با ورود به حساب کاربری ای‌‍نماد خود اقدام به ثبت‌نشانی شبکه اجتماعی کنند.

ای‌نماد برای کسب‌وکارهای فعال در شبکه‌ها اجتماعی هم صادر می‌شود؟

منع قانونی استفاده از تصویر ای‌نماد در سایت

از آن‌جایی که ای‌نماد یک مجوز و علامت دولتی است استفاده از عکس آن و یا هرگونه جعل و سواستفاده ممنوع بوده و شامل احکام و جعل علامت دولتی است و پیگرد قانونی دارد. در نتیجه استفاده از تصویر ای‌نماد به‌جای نشانه آن مصداق جعل نماد دولتی است و ضمانت اجرای کیفری دارد.

 

اطلاعات درج شده درباره کسب‌وکار در پروفایل لوگوی اینماد

در صورت احراز شرایط و صدور این مجوز برای کسب و کار شما موارد زیر به‌صورت عمومی در پروفایل شما قرار می‌گیرد و بازدید کنندگان قادر به دیدن آن‌ها هستند:

  • نام کسب‌وکار
  • آدرس وب‌سایت
  • وضعیت اعتبار ای‌نماد صادر شده
  • سوابق عملکرد کسب‌وکار
  • تاریخ صدور مجوز
  • ساعات پاسخگویی کسب‌وکار
  • خدمات و مجوزهای کسب‌وکار
  • نام صاحب امتیاز
  • آدرس کسب‌وکار
  • تلفن ثابت
  • پست الکترونیکی
ایده هایی برای طراحی سایت شرکتی
مطالعه بیشتر

ثبت درخواست نماد تجارت الکترونیکی

چه‌ سایت‌هایی مجاز به درخواست ای‌نماد هستند؟

اول از همه خدمتتان عرض کنم که پس از راه‌اندازی کامل کسب‌وکار اینترنتی باید برای درخواست‌ ای‌نماد اقدام نمود. طبق فصل سه دستورالعمل‌ اعطای نماد تجارت الکترونیکی و نظارت بر کسب و کارهای اینترنتی؛ کسب‌وکارهایی که از طریق سایت خود به عرضه کالا و خدمات اقدام می‌نمایند و در قبال آن وجه دریافت می‌کنند جزو دسته کسب و کارهای اینترنتی بوده و شامل سایت‌هایی هستند که باید به دریافت این مجوز اقدام نمایند.

لازم به‌ذکر است که اگر سایت صرفا جهت اطلاع رسانی پیامون کالا و خدماتی است و امکان سفارش گذاری وجود ندارد نیاز به این نماد ندارید و برای دریافت این نماد و استفاده از مزایای آن باید حتما امکان سفارش گذاری در سایت فراهم باشد.

چه‌ سایت‌هایی مجاز به درخواست ای‌نماد هستند؟

مراحل دریافت نماد تجارت الکترونیکی

برای دریافت ای‌نماد نیاز به مراجعه حضوری نیست و تنها لازم است به به آدرس https://reg.enamad.ir/Panel مراجعه شود و سپس:

  1. ثبت‌نام
  2. تکمیل اطلاعات (احراز هویت اطلاعاتی)
  3. افزودن کسب‌وکار
  4. تاییدیه فنی
  5. احراز صحت اطلاعات کسب و کار ( احراز آدرس محل فعالیت)، شماره تماس کسب و کار اینترنتی، احراز آدرس ایمیل
  6. تکمیل فرم نظرسنجی
  7. بررسی چک فهرست الزامات نماد
  8. تعهد الکترونیکی
  9. صدور مجوز
  10. درج کد مجوز بروی سایت

لازم به‌ذکر است که طبق مصوبه شماره 228 که در تاریخ 1397/12/05 توسط کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات صادر شد، در روند دریافت ای‌نماد نیاز به پرداخت 175 هزار تومان است و تمام این فرآیند در صورتی که استعلامات الکترونیکی مجوزها مورد تایید و مجوزهای قانونی کسب و کار دریافت شده‌باشد تنها 1 روز زمان می‌برد.

برای ثبت درخواست محدودیتی در استفاده از مرورگر نیست و می‌توان از هر یک استفاده کرد، همچنین در حال حاضر قانونی  نیست که نیاز به تحت دامنه وب‌سایت بودن آدرس ایمیل باشد اما به‌هیچ‌وجه امکان درج IP به‌جای دامنه نیست و برای دریافت ای‌نماد حتما باید دامنه را ثبت کرد.

مراحل دریافت نماد تجارت الکترونیکی

منظور از اشخاص حقوقی غیرتجاری اشخاص حقوقی هستند که شامل ماده 20 قانون تجارت نمی‌شوند و منظور از متقاضیان دولتی نیز سایت‌های متعلق به نهادهای دولتی است. از موارد مهم دیگر خدمتتان عرض کنم که اتباع خارجی نیز به شرط داشتن پروانه معتبر کار، پروانه اقامت و اخذ کد فراگیر اتباع و شرکت‌های خارجی از سازمان امور مالیاتی می‌توانند نماد تجارت الکترونیکی را دریافت کنند. حداقل سن مجاز برای درخواست ای‌نماد 18 سال تمام بوده و تنها درصورتی که حکم رشد از دادگاه ارائه شود این مجوز برای افراد زیر 18 سال صادر می‌شود. در ضمن مانعی نیست که یک متقاضی چند پرونده درخواست ای‌نماد برای دامنه‌های مختلف داشته باشد و فقط کافیست کاربر از طریق پنل کاربری وارد بخش افزودن کسب‌وکار شده و دامنه‌های مدنظر خود را اضافه نماید.

روش تغییر حالت پیش‌فرض آواتار در وردپرس
مطالعه بیشتر

مدارک لازم برای ثبت درخواست ای‌نماد

متقاضیان حقیقی برای ثبت‌درخواست نیاز به مدارک زیر دارند:

  1. تصویر پروانه یا مجوز فعالیت (در صورت لزوم)
  2. اسناد هویتی (شناسنامه، کارت‌ملی، مدرک وضعیت نظام وضیفه
  3. تصویر آگهی روزنامه رسمی
  4. تصویر اصل اساسنامه
  5. آگهی آخرین تغییرات آدرس( درصورت وجود)
  6. آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره ( درصورت وجود)
  7. آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت ( درصورت وجود)

متقاضیان حقوقی برای ثبت‌درخواست نیاز به مدارک زیر دارند:

تصویر نامه با سربرگ رسمی سازمان و امضای مقام مسئول مربوطه که تاییدی بر ربط وب‎سایت به دستگاه دولتی باشد و همچنین ضروری است که نماینده برای پرونده ای‌نماد در متن نامه معرفی شده باشد.

مدارک لازم برای ثبت درخواست ای‌نماد

دلیل ارائه نام کاربری، گذرواژه تستی و انجام خرید آزمایشی:

از آن‌جایی که فرآیند فروش در سایت ای‌نماد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و از طرفی ثبت‌سفارش در اکثر سایت‌ها مشروط به عضویت در سایت است در نتیجه برای سرعت بخشیدن به این روند از متقاضیان درخواست می‌شود نام کاربری و گذرواژه تستی ارائه دهند و می‌توانند پس از دریافت نماد این نام کاربری را غیرفعال کنند و اگر هم خرید از سایت نیاز به عضویت نداشت می‌توان در این بخش خط تیره قرار داد.

تغییر اطلاعات در سایت ای‌نماد

اگر پیش از صدور مجوز قصد تغییر شخصیت حقیقی به شخصیت حقوقی و بالعکس را دارید می‌توان با ارسال تیکت اقدام کرد اما پس از صدور مجوز باید مجوز را باطل کرده و دوباره برای شرایط جدید درخواست دهید.

درصورتی که اطلاعات اعلام شده نیز تغییر کند با ورود به بخش مدیریت کسب و کار و ورود به گزینه ویرایش اطلاعات، اطلاعات مورد نظر را تغییر داده و بعد از احراز اطلاعات جدید، موارد در پرونده نیز تغییر خواهند کرد. اگر اطلاعات تغییر یافته در رابطه با اطلاعات مدیرعامل  یا رئیس هیئت مدیره باشد؛ متقاضیان حقوقی با ورود به‌بخش تکمیل فرم اطلاعات ، اطلاعات مدیرعامل جدید را جایگزین اطلاعات قبلی کرده و پس از کلیک بر گزینه ذخیره، اطلاعات جدید بر سایت  بارگزاری شده‌اند، اطلاعات پس از تایید دوباره از سوی ای‌نماد تغییر خواهند کرد.

لایت اسپید چیست؟ (Light Speed)
مطالعه بیشتر

تغییر دامنه به‌هیچ‌وجه امکان ندارد و متقاضی با ورود به پنل کاربری و افزودن کسب‌وکار دامنه جدید اضافه کند اما اگر دامنه سایت تغییر کرده است باید ای‌نماد دامنه قبلی را باطل کرده و برای دامنه جدید در پنل کاربری و از طریق افزودن کسب و کار درخواست مجوز کرد.

تغییر اطلاعات در سایت ای‌نماد

اساس رتبه‌بندی کسب و کارهای اینترنتی در ای‌نماد

رتبه‌بندی کسب‌وکارها در ای‌نماد در 4 سطح پذیرش، پیشرفت، توسعه و تعالی است.

  • پذیرش:

در سطح پذیرش کسب‌وکار تنها با دریافت ای‌نماد یک ستاره مجوز صادر می‌شود.

  • پیشرفت:

در سطح پیشرفت کسب‌وکار برای دریافت 2 یا 3 ستاره مورد بررسی قرار می‌گیرد و در این سطح شاخص‌هایی مانند شکایات، حسن رفتار تجاری، وضعیت مدیران، کیفیت خدمات، شاخص‌های مالی، مدت زمان فعالیت، امنیت و رضایت‌مندی مشتری تعیین کننده هستند و در نهایت بر اساس وضعیت، هر مورد امتیازی دریافت کرده و با محاسبه نهایی و با توجه به جمع امتیازات 2 یا 3 ستاره به  کسب‌وکار تعلق می‌گیرد.

  • توسعه:

در سطح توسعه پس از ارزیابی کسب‌وکار، درصورت تایید صلاحیت برای ورود به سطح توسعه و تمایل کسب‌وکار برای دریافت 4 یا 5 ستاره و ثبت درخواست برای این مرحله؛ فرآیند ارزیابی آغاز شده و این شاخصه‌ها عبارتند از:

  • پیشینه کسب‌وکار
  • وضعیت مدیران
  • نظام مدیریتی
  • وضعیت مالی
  • بیمه و ضمانت
  • کیفیت سرویس
  • امنیت
  • رضایتمندی مشتری
  • اندازه

اساس رتبه‌بندی کسب و کارهای اینترنتی در ای‌نماد

در آخر

دریافت ای‌نماد درواقع برای اثبات امنیت و مورد اعتماد بودن کسب و کارتان ضروری است و در صورت دریافت آن کسب‌وکار وجهه‌ای قانونی پیدا می‌کند و مطمئنا با توجه به مورد تایید بودن این شغل خیلی از افراد دیگر به سایت اعتماد کرده و اقدام به پرداخت خواهند کرد.در صورتی که سایتی برای فروش اقلام و یا خدمات هستید و برای بهره‌بری از خدمات شما نیاز به پرداخت اینترنتی است بهتر است برای دریافت ای‌نماد اقدام کنید.

مشاهده

سایر مقالات دلوان

چطور-پروژه-طراحی-سایت-بگیرم

چطور پروژه طراحی سایت بگیرم؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه حتما کلی طراح سایت دیده‌اید که ماهانه کلی پروژه طراحی سایت می‌گیرند و نان‌شان در روغن است؛ اصلا شاید همین جریان شما ر وسوسه کرد

کسب-درآمد-از-تم-فارست

روش کسب درآمد از تم‌فارست

زمان مطالعه: 5 دقیقه این روزها اینترنت علاوه بر تمام مزایا و خدماتی که به ما ارائه می‌دهد؛ راه و روش‌هایی نیز برای کسب و کارهای اینترنتی پیش پای

ساب-دامین-چیست

ساب دامین چیست؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه به‌طور خلاصه؛ ساب دامین بخش اضافه دامنه اصلی شماست؛ زیر دامنه‌ها برای سازماندهی و پیمایش بخش‌های مختلف وب‌سایت شما ایجاد می‌شوند. به‌عنوان مثال، delvan.net را

>