سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس، پرستاشاپ و… سیستم هایی هستند که از قبل توسعه یافتهاند و شما میتوانید بر روی این CMS ها قالب های اختصاصی یا آماده را اضافه کنید.
هم چنین وردپرس یکی از قدرتمندترین سیستم های مدیریت محتوا است. برای راه اندازی یک وب سایت وردپرسی شما به خرید یک دامنه مناسب و یک هاست برای وب سایت خود نیاز دارید. بعد از آن باید قالب مورد نظر خود را تهیه کرده و روی وب سایت خود نصب نمایید.
برای طراحی سایت میتوانید از روش های مختلفی برای آن استفاده کنید تا آن را آماده راه اندازی کنید. دو روش برای طراحی قالب سایتتان وجود دارد:
- استفاده از وب سایت با طراحی قالب اختصاصی
- استفاده از قالب های آمادهی موجود در بازار
هر کدام از این موارد، مزایا و معایبی دارد که در این مقاله تصمیم داریم آن ها را شرح دهیم.

قالب سایت (Website) چیست؟
قالب سایت فایل های html و css هستند. قالب ها، درواقع صفحات از پیش طراحی شده هستند که به کاربران این امکان را میدهند تا به راحتی بتوانند به طراحی سایت بپردازند و محتوای خود را بارگذاری نمایند. استفاده از قالب وب سایت باعث کاهش هزینه های طراحی و افزایش سرعت روند طراحی میشود.
قالب آماده چیست؟
به قالب هایی که از قبل برای موضوعات مختلف طراحی شدهاند قالب های آماده گفته میشوند و به صورت رایگان فروش میرسند. در واقع قالب آماده سفارش دهنده خاصی ندارد به همین دلیل ممکن است یک قالب را به صورت تکراری رو وب سایت ها ببینید.
مزایای قالب آماده
به روز رسانی قالب توسط سازنده
شما به راحتی میتوانید قالب سایت خود را به آخرین نسخه سازگار توسط سازنده به روز رسانی کنید.که در این مورد اگر قالب اختصاصی باشد زمان بیشتری برای به روز رسانی آن صرف میشود.
ارزان بودن قالب آماده
قالب های آماده به دلیل ارزان بودن فروش بسیاربالایی دارند و هر کسی با هر بودجهای میتواند قالب آماده برای سایت خود تهیه کند. هم چنین فروشنده قالب آماده، سایت شما را راه اندازی نمیکند بلکه فقط یک ظاهر آماده به شما تحویل میدهد و شما خودتان آن را راه اندازی میکنید.
متنوع بودن
انواع و اقسام مختلفی از قالب های آماده مانند قالب های شرکتی، قالب های فروشگاهی و غیره که هر کدام ویژگی های خاص خودشان را دارند برای وردپرس وجود دارد. کت و راست چین را میتوان جزو وب سایت های موفق در حوزه فروش قالب آماده دانست.
صرفه جویی در زمان
استفاده از قالب های آماده باعث صرفه جویی در وقت و زمان میشود؛ هم چنین با استفاده از آن ها میتوان در عرض چند ساعت سایت خود را با چند کلیک ساده راه اندازی کرد. پس اگر عجله دارید سایتتان را راه اندازی کنید، استفاده از قالب های آماده را به شما پیشنهاد میکنیم.
معایب قالب آماده وردپرس
خاص نبودن قالب آماده
امکان استفاده چندین سایت از این قالب به صورت همزمان وجود دارد. زیرا افراد باهزینهی پایین و یا حتی رایگان میتوانند به این قالب ها دسترسی داشته باشند. به همین دلیل برای افرادی که سعی دارند کار تازهای را عرضه کنند و متفاوت باشند استفاده از این نوع قالب، توصیه نمیشود.
وجود کدهای زیاد و غیر اصولی
قالب های آماده از نظر سئو غیر اصولی شناخته میشوند. زیرا هنگام کد نویسی به علت در نظر گرفتن ایجاد المان های مختلف و تغییرات در تم دارای کدهای زیادی میباشند که این امر سرعت بارگذاری وب را پایین میآورد.
امنیت پایین
وب سایت هایی که با قالب آماده طراحی شدهاند امنیت پایینی نسبت به وب سایت های با قالب اختصاصی دارند. در صورت استفاده کردن از نال (قالب های بدون لایسنس) یا عدم استفاده از قالب اورجینال ممکن است کدهایی که غیرضروری هستند، داخل آن وجود داشته باشد و این یک باگ محسوب میشود. این کدها ممکن است امنیت سایت شما را پایین آورد و در بالا آمدن سایت اختلال ایجاد کند.

وجود قالب های مشابه
قالب های تهیه شده به دلیل ارزان بودن به افراد و کاربران زیادی فروخته میشوند. به همین دلیل ممکن است وب سایت مورد نظر شما با سایر وب سایت ها مشابه باشند و طراحی های یکسانی داشته باشند و همین موضوع باعث میشود که مشتری ها اطمینان کمی به آن پیدا کنند.
عدم انعطاف پذیری
در وب سایت هایی که با قالب آماده طراحی شدهاند امکان ایجاد تغییرات کلی وجود ندارد و فقط میتوان نوشته ها و یا رنگ و تم را تغییردهید و تغییر دادن بقیهی آیتم ها بسیار سخت است. هم چنین صرفه اقتصادی ندارد و زمان زیادی صرف آن میشود.
سرعت بارگذاری پایین
به دلیل کد نویسی های غیرضروری زیادی که در وب سایت های با قالب آماده وجود دارد، سرعت بارگذاری آن پایین است. هم چنین کیفیت های متفاوت کدنویسی بر روی سرعت لود شدن آن تاثیر خواهد گذاشت.
قالب اختصاصی چیست؟
قالب اختصاصی به کاربران خود امکانات بسیار گستردهای عرضه میکند و یونیک و خاص هستند. در این قالب طراح باید به صورت استاندارد براساس طرح مورد نظر شخص سفارش دهنده، قالب را پیاده سازی کند.
هم چنین به این نکته باید توجه کرد که بر طبق نیاز و سلیقهی فرد ساخته میشود. در واقع فرد میتواند تمام نیازهایش را درقالب سایت خود پیاده کند؛ که این موضوع باعث افزایش سرعت وب سایت میشود. در ادامه مقاله به مزایای آن اشاره خواهیم کرد.

مزایای قالب اختصاصی
منحصر به فرد و یونیک بودن قالب اختصاصی
قالب مخصوص شما طراحی شده است و شخص دیگری اجازه استفاده از آن در سایت دیگری ندارد. علاوه بر این کاربران متوجه میشوند شما برای سایت خود اهمیت ویژهای قائل شدید و زمان زیادی را صرف این بخش کردهاید.
آسان بودن کار با آن
قالب های آماده چون با توجه به نیاز کارفرما طراحی میشوند، و کار با آن برای کارفرما بسیار آسان است زیرا که با ساختار آن کاملا آشنا خواهد شد. هم چنین هیچ پیچیدگی در آن وجود ندارد.
امنیت بالا
امنیت این سایت ها بسیار بالا بوده هیچ کد غیر ضروری و اضافی در آن وجود ندارد. این موضوع میتواند بر سرعت بالا آمدن سایت نیز موثر باشد و کمک زیادی به شما کند.
بهینه بودن و سئو بالا
در طراحی قالب های اختصاصی کد نویسی بهنیه تر و مطابق با قوانین سئو انجام میشود تا هیچ اختلالی در بالا آمدن سایت و رده بندی آن وجود نداشته باشد. بنابراین کاربران به راحتی سایت شما را در گوکل مشاهده میکنند.البته به این معنی نیست که سایت هایی که با وردپرس طراحی می شوند سئو شده نیستند و یا نمیشه بهینه سازی را انجام داد. فقط چون قالب های اختصاصی از صفر تا صد رو میشه طراحی کرد شاید بشه برای سئو بهینه ترش کرد.

معایب قالب اختصاصی
صرف وقت و هزینه زیاد
کدهای اینگونه قالب ها به طور اختصاصی نوشته میشود، به همین دلیل وقت زیادی برای آن گذاشته میشود. همچنین هزینه آن نسبت به قالب آماده بسیار بالاتر است.
بروزرسانی فقط توسط یک شخص
برای تغییر و بروز رسانی این کدها شما وابسته به شخص طراح آن هستید چون فقط آن شخص است که از ساختار کدهای نوشته شده با خبر است و باید برای تغییر به شرکت سازنده قالب خود مراجعه کنید و نسبت به تغییر یا بروزرسانی آن اقدام کنید.
در آخر
اگر به دنبال اعتبار بالا برای کسب وکار خود هستید، بهتر است سایت خود را با قالب اختصاصی طراحی کنید. در نهایت انتخاب قالب سایت، به عهدهی توسعه دهندهی سایت است و باید وضعیت سایت شرکت های رقیب را مقایسه کند و بر اساس نیازها و بودجهی شما، آن را بررسی کند و نهایتا یک قالب آماده یا سفارشی برای شما در نظر بگیرد.